Domein verhuizen

Het verhuizen van een domein naar Site4U kan gebeuren zonder onderbreking van de dienstverlening. Voordat je gaat verhuizen, kun je het beste overleggen met Site4U. Onze medewerkers zullen alle stappen schetsen die nodig zijn voor een geruisloze verhuizing. In de meeste gevallen zul je eerst bij de oude provider een authorisatiecode moeten opvragen en soms een zogeheten domain lock moeten laten verwijderen. De code wordt vaak gestuurd naar het e-mailadres dat bij het domein hoort. Zodra de authorisatiecode ontvangen is kunnen we de verhuizing verder uitvoeren.

  • Hoort er mail bij het domein? In dit geval zullen we op onze server nieuwe mailboxen aanmaken of de instellingen van het domein zodanig aanpassen dat de oude mail blijft werken.
  • Hoort er hosting bij het domein? Wij maken hosting aan bij Site4u zodat de site kan worden verhuisd. Als alles naar behoren werkt zet Site4U de verhuizing in gang. Of we passen de DNS instellingen zodanig aan dat de oude hosting blijft werken.
  • Zijn er nog andere verwijzingen naar het domein? Zijn er bijvooorbeeld naast hosting en mail nog andere servers actief? In dat geval vragen we om ALLE DNS instellingen van de oude provider, of proberen deze samen met jou te bepalen.
  • Als het domein alleen elders geregistreerd was maar nog niet in gebruik was kan de verhuizing direct in gang gezet worden.

Uitgebreidere informatie over verhuizingen is te vinden in de helpdesk.