Meltdown en Spectre beveiligingsproblemen

Sinds donderdag 4 januari 2018 is er onrust ontstaan over de veiligheid van vrijwel alle computers en smartphones in verband met de Meltdown en Spectre problemen, waarbij hackers in bepaalde gevallen toegang kunnen krijgen tot gevoelige data.

Meer informatie over Meltdown en Spectre exploits is te vinden op https://meltdownattack.com/.

Site4U neemt de volgende maatregelen voor het bestrijden van deze veiligheidsproblemen:

  • spoedonderhoud op onze VMWare virtualisatie systemen in Zurich, Haarlem en Ede: vandaag, maandag en dinsdag, waarbij alle beschikbare patches van VMware toegepast worden.
  • Voor updates van onze Windows servers volgen wij onze standaardprocedure: na beschikbaarheid van de patches worden deze de eerstvolgende zondagavond toegepast tussen 23.00 u en 01.00.
  • Voor updates van onze Linux servers wachten we op de beschikbaarheid van deze patches voor de meest gangbare versies van onze distro's ( voornamelijk Debian en Cloudlinux ). Deze zullen getest worden en op de eerstvolgende woensdagavond toegepast tussen 23:00 u en 01:00.

Bij het uitvoeren van het spoedonderhoud op VMWare wordt geen downtime verwacht, wel is er sprake van minder fallback capaciteit tijdens het onderhoud. Voor de Windows en Linux updates zullen individuele machines net als bij regulier onderhoud herstart worden en enkele minuten niet beschikbaar zijn.

Vragen naar aanleiding van dit bericht kan je richten aan support@site4u.nl.