SSL Certificaten

SSL certificaten zorgen voor beveiliging van een internetverbinding tussen gebruiker en server. SSL certificaten zorgen voor:

 • versleuteling van het dataverkeer tussen gebruiker en server zodat informatie  niet afgeluisterd kan worden. Dit is niet alleen belangrijk voor online bankieren of webwinkels maar ook om afluisteren van wachtwoorden tegen te gaan in bijvoorbeeld webmail of intranet.
 • vertrouwen omdat de eigenaar van het domein of de identiteit van het bedrijf gecontroleerd wordt. Betrouwbaarheid van deze informatie is sterk afhankelijk van het soort validatie.

Site4U levert verschillende certificaten van alle grote leveranciers zoals Geotrust, Thawte, Verisign, Comodo en TrustWave. Bij de keuze van het certificaat moet je vooral op de validatie procedure letten. Daarnaast is het van belang of het certificaat geschikt moet zijn voor een enkele sitenaam, meerdere namen onder hetzelfde domein (wildcard) of meerdere namen onder verschillende domeinen (multidomein).

Validatieprocedure

 • Domein validatie - Domain Validated certificate
  Dit soort certificaten kan binnen enkele minuten uitgegeven worden. De certificeringsinstantie controleert alleen het recht van de aanvrager om de domeinnaam te gebruiken, maar er wordt geen informatie over het bedrijf gecontroleerd. Dit soort certificaten is vooral geschikt voor versleuteling en nauwelijks voor controle van de identiteit van de aanbieder. Dit soort certificaten is geschikt voor beveiliging van intranet, webmail, simpele login schermen en eenvoudige webwinkels waar de bezoekers de identiteit van het bedrijf niet heel erg belangrijk vinden.
 • Organisatie validatie - Organisation Validated certificate
  Aanvraag duurt vaak 2 tot 4 dagen. Omdat de certificeringsinstantie enig onderzoek naar de aanvragende organisatie doet, zijn deze certificaten geschikt voor bijvoorbeeld publieke websites. Klanten kunnen beter zien wie er achter een site zit door de certificaat details te bekijken. Dit schept meer vertrouwen dan een domeincertificaat, maar de controle is nog steeds veel minder streng dan bij Extended Validation.
 • Uitgebreide validatie - Extended Validation certificate (EV)
  Bij een EV certificaat worden de bedrijfsgegevens volgens een strenge validatieprocedure gecontroleerd; deze procedure kan 5-7 dagen duren, mits alle gegevens kloppen. Dit soort certificaten is geschikt voor situaties waarin de identiteit van het bedrijf erg belangrijk is en dus goed zichtbaar moet zijn, zoals bv op e-commerce sites, banken of overheidsinstanties. Bedrijfsgegevens worden bij recente browsers in een groene adresbalk weergegeven en zijn direct zichtbaar voor de bezoekers van uw website. 

Aanbevolen certificaten

Site4U kan verschillende certificaten leveren van alle grote leveranciers. Omdat de keuze zo groot is worden hieronder een aantal interessante certificaten op een rijtje gezet. Ook een groot aantal andere certificaten van deze leveranciers worden geleverd. Onze Sales afdeling geeft graag advies over het meest geschikte soort certificaat. Veel gebruikte certificaten zijn:

 • Geotrust RapidSSL en Geotrust RapidSSL Wildcard voor scherp geprijsde certificaten met domein validatie.
 • Comodo InstantSSL en Comodo Premium SSL Wildcard voor certificaten met organisatie validatie
 • Geotrust TrueBusinessID with EV en Comodo EV SSL voor Extended Validatie (EV, met groene balk)
 • Comodo UC Certificate voor multidomein certificaten met organisatie validatie

Meer weten? In onze helpdesk vind je aanvullende informatie over SSL certificaten.