Dedicated servers

Voor grote sites of specifieke toepassingen kan het huren van een dedicated server de oplossing zijn. Site4U draagt zorg voor de hardware en het installeren van besturingssysteem en gewenste inrichting van de klant.
Bij dedicated hosting levert Site4U een kant en klaar geconfigureerde server voor het Linux of Windows platform. Voordeel van een dedicated server is de zekerheid van een goed geconfigureerde machine, die onafhankelijk is van andere klanten.

Dedicated hosting gaat altijd via een offerte op maat. De standaard configuratie voor een dedicated server van Site4U voldoet aan de volgende specificaties; 2 GB geheugen, 2x146SAs schijven in RAID-1, op afstand te managen.

Bij een dedicated server wordt altijd een service level agreement afgesloten. Standaard zitten hier de volgende services in: firewallconfiguratie, backup, monitoring, statistieken, updates, patches, en tot slot een bepaalde hoeveelheid systeembeheer. Zie bij het onderdeel SLA voor de verschillende mogelijkheden hierin.

Site4U kan ook de benodigde licenties leveren. Dit kan via aanschaf van softwarepakketten en bij vereiste Windows licenties is het ook mogelijk om deze op maandbasis van Site4U af te nemen.