Virtual servers (VMWare)

Virtualisatie is een techniek die de laatste jaren steeds populairder wordt. Door middel van virtualisatie kunnen meerdere virtuele machines (VM's) op een zelfde fysieke machine draaien. Hierdoor wordt het mogelijk om fysieke hardware los te koppelen van een besturingssysteem. Op deze manier kunnen meerdere 'virtuele' servers ondergebracht worden op één fysieke onderlaag. Ook is het mogelijk om één virtuele omgeving juist te verdelen over meerdere fysieke onderlagen. Met de virtualisatie technieken kunnen resources als processoren, schijfruimte en geheugen efficiënter gebruikt worden en neemt de flexibiliteit en betrouwbaarheid toe. Site4U heeft een hoogwaardig platform staan van meerdere servers, ondersteund door een zeer moderne storage-oplossing. Het geheel draait op VMWare. Met de enterprise-versie van VMWare is het mogelijk om de voordelen van virtualisatie optimaal te benutten. Site4U is officieel VMWare partner, dit betekent dat de organisatie ondersteund wordt door meerdere VMware Certified Professionals .

Het werken met virtuele servers biedt een aantal voordelen:

  • Virtuele servers zijn eenvoudig te verplaatsen.
  • Gebruikte resources (opslagcapaciteit, processorkracht, geheugen) worden efficient ingezet en zijn zeer eenvoudig in omvang aan te passen.
  • Virtuele servers functioneren als normale servers, maar werken efficienter. Dit levert besparingen in energie en ruimte op.
  • Virtuele servers zijn onafhankelijk van fysieke hardwareveranderingen. Omdat ze eenvoudig verplaatst kunnen worden tussen fysieke machines levert dit een zeer hoge betrouwbaarheid op.

Site4U zet virtual servers vooral in voor managed oplossingen. Dit betekent dat de huur van de server gecombineerd wordt met een service-overeenkomst. Virtual hosting gaat via een offerte op maat.

Ten behoeve van de server kan Site4U de benodigde licenties leveren. Dit kan via aanschaf van softwarepakketten en voor Windows en VMWare licenties is huren op maandbasis mogelijk.