Applicaties updaten

< Terug

Applicaties up-to-date houden

Het is belangrijk om de gebruikte website software up-to-date te houden. Beveiligingslekken worden vaak misbruikt door kwaadwillenden waardoor zij volledige controle krijgen over jouw data.
Het updaten van de website software is meestal vrij eenvoudig uit te voeren.

Updates uitvoeren via cPanel

Als je de website software hebt geïinstalleerd binnen de cPanel interface met Installatron, dan kun je de updates uitvoeren door de volgende stappen te volgen:

• Login op de cPanel interface van je hosting account
  • Klik bij “Mijn Applicaties” op “bekijk meer
  • Er verschijnt een overzicht van alle geïnstalleerde software pakketten, waarbij per pakket met een icoontje wordt aangegeven of er een update beschikbaar is
  • Na het klikken op het “Update-icoon” verschijnt een scherm waarin gespecificeerd kan worden wat er geupdate moet worden, bijvoorbeeld naar welk versienummer en of plugins ook moeten worden meegenomen.
  • Tevens heb je de mogelijkheid om aan te geven of er eerst een backup (of reservekopie) gemaakt moet worden, dit is sterk aan te raden.
  • Vervolgens klik je op de knop “Update” en worden de desbetreffende acties uitgevoerd.

Updates uitvoeren van handmatig geïnstalleerde software

Indien je de software zelf hebt geïnstalleerd, buiten cPanel om, dan dien je handmatig de update(s) uit te voeren.

Je kunt je huidige software pakket importeren in Installatron zodat je het beheer via je cPanel account heel eenvoudig kunt doen.
Volg hiervoor de instructies op de pagina Installatron gebruiken

De stappen die hiervoor doorlopen moeten worden, staan op de website van het desbetreffende software pakket.
Wij geven hier even een overzicht van de meest gangbare pakketten met de bijbehorende links voor meer informatie over de update procedure: