SSL leveranciers

< Terug
Er zijn verschillende merken SSL certificaten. Deze hebben allemaal hun eigen productportfolio, maar bieden meestal zowel EV, bedrijfs- en domeinvalidatie certificaten aan in verschillende uitvoering zoals enkel domein, wildcard of multidomein. Encryptie voor ceritificaten is voor alle leveranciers gelijkwaardig, maar elk merk heeft weer eigen reputatie.

• Sectigo SSL certificaten van Sectigo (voorheen Comodo) zijn voordelig en worden door alle browsers vertrouwd.
  • DigiCert is momenteel de grootste speler op de markt van SSL certificaten met identiteitsgegevens en verkoopt certificaten van de vertrouwde merken DigiCert, Thawte en GeoTrust. Symantec is door Digicert overgenomen.
  • Geotrust  Bij GeoTrust koop je betrouwbare SSL certificaten die goed worden ondersteund. GeoTrust SSL certificaten worden wereldwijd gebruikt door prijsbewuste klanten. Geotrust certificaten worden uitgegeven door DigiCert.
  • RapidSSL is het budgetmerk van Geotrust. RapidSSL levert alleen domain validated certificicaten. Rapid SSL certificaten worden uitgegeven door DigiCert.
  • Thawte  is een van de eerste leveranciers van SSL certificaten en een internationaal bekend merk. Thawte certificaten worden uitgegeven door DigiCert.
  • Verisign is een  van de eerste en grootste leveranciers van certificaten. Zeer goede naamsbekendheid over de hele wereld. Certificaten zijn vrij prijzig.

Daarnaast zijn er ook gratis certificaten:

• Let’s Encrypt
    Op de meeste Linux servers is het mogelijk om Let’s Encrypt certificaten te genereren. Dit is een certificaat dat gegevens versleuteld, maar geen schadeuitkering doet. Let’s Encrypt certificaten worden automatisch via de DNS gevalideerd bij elke automatische verlenging.
  • Auto SSL
    Op onze Linux Shared hosting is het mogelijk om Auto SSL aan te laten zetten voor je account. Dit is een certificaat dat gegevens versleuteld, maar geen schadeuitkering doet. Auto SSL certificaten worden automatisch via de DNS gevalideerd bij elke automatische verlenging.