Verbinding maken met een hosting account via SSH

< Terug

Om verbinding te maken via SSH gebruik je een client.

• Op Mac kun je gebruik maken van de Terminal die standaard aanwezig is.
  • Op Windows computers kun je een externe applicatie zoals PuTTY installeren (klik hier voor een download van PuTTY  – externe link).

Gebruik de volgende info als je verbinding maakt met SSH:

Host: ssh.voorbeeld.nl
Gebruikersnaam: voorbeeld.nl
Wachtwoord: wachtwoord dat je gekregen hebt van Site4U
Poort: 22
(Vervang voorbeeld.nl met je eigen gegevens.)

Verbinding maken met je webruimte d.m.v. PuTTY (Windows)

1. Open je SSH-client PuTTY
  2. Type bij Host Name je eigen serveradres bijvoorbeeld server.voorbeeld.nl
    (vervang server.voorbeeld.nl met je eigen gegevens)
  3. Als dit de eerste keer is dat je verbinding maakt, bevestig dan de host door op yes te klikken
  4. Vul je gebruikersnaam in
  5. Druk op Enter
  6. Vul nu je wachtwoord in
  7. Druk op Enter

Alles is nu gereed om commando’s in te typen.

Verbinding maken met je webruimte d.m.v. Terminal (Mac)

1. Open Terminial
  2. Type ssh gebruikersnaam@server.voorbeeld.nl (Gebruik je eigen gegevens)
  3. Als dit de eerste keer is dat je verbinding maakt, bevestig dan de host door op yes te klikken
  4. Vul je wachtwoord in. Houd er wel rekening mee dat je geen tekens of cursor ziet bewegen. Dit is de standaard beveiligingsfunctie voor terminals.
  5. Druk op Enter

Alles is nu gereed om commando’s in te typen.