Verschillende soorten SSL (single, wildcard, multi domain)

< Terug

SSL certificaten bestaan vaak in verschillende uitvoeringen:

• Enkele hostnaam
    Bijvoorbeeld www.mijndomein.nl. Dit is de meest gebruikelijke uitvoering van een SSL certificaat. Alleen de hostnaam wordt beschermd. Als het certificaat wordt aangevraagd voor bv www.mijndomein.nl is het ook geldig voor mijndomein.nl.
  • Wildcard certificaten
    Hiermee worden meerdere hostnamen onder een domein beschermd via SSL, bv www.mijndomein.nl, support.mijndomein.nl, nogeensite.mijndomein.nl. Deze certificaten zijn een stuk duurder dan enkele certificaten en zijn dus vooral zinvol als je meerdere namen wilt beschermen via SSL. EV certificaten zijn niet verkrijgbaar in een wildcard variant.
  • Multi domein certificaten
    Dit soort certificaten worden (nog) niet zoveel gebruikt, maar voor bepaalde toepassingen zijn ze erg nuttig. Op een certificaat kan je meerdere hostnamen registreren zoals bv mail.domein.nl, mailserver.anderdomein.nl en server.intranet.nl. Op dit type certificaten worden meestal minimaal vijf namen geregistreerd met een meerprijs per extra domein. Soms is het voordeliger om meerdere losse SSL certificaten aan te schaffen. Als je maar één IP nummer beschikbaar hebt of als het noodzakelijk is om meerdere identiteiten te hebben onder één IP nummer (bijvoorbeeld bepaalde Microsoft Exchange functionaliteit) is dit soort certificaten nuttig.