Zelf DNS beheren

< Terug

De DNS is bij wijze van spreken de “wegwijzer” van je domeinnaam.
Als je niet bekend bent met DNS beheer kun je beter aan support@site4u.nl vragen om de instellingen te wijzigen.

Klik hier voor meer Uitleg DNS en Nameservers

LET OP:

Vanwege de overname van de DNS services en domeinen door Oxilion kun je vanaf 20 december 2022:

* DNS en domeinen beheren in Mijn Oxilion.
Voor vragen over domeinen en DNS kun je vanaf 20 december bij Oxilion terecht: info@oxilion.nl of 088 78 77 678

* Mail beheren in MySite4U.
Voor vragen over mail kun je bij Site4U terecht: support@site4u.nl of 085 30 30 999

Zelf DNS beheren

Log in op MySite4U

Klik links op Domeinen

Je ziet nu een lijst met domeinen. Klik op het vergrootglas onder details of dubbelklik op het domein dat je wilt wijzigen.

Klik nu op de Tab DNS

Nu kun je de DNS bewerken in het volgende scherm
(in het voorbeeld hieronder zie je het domein eenanderdomein.nl met standaard DNS en mail van Site4U)

TIP Maak een screenshot of een excel export voordat je wijzigingen doorvoert.

Je kunt eenvoudig alle regels van de DNS exporteren naar een Excel bestand door de knop “naar Excel” aan te klikken.

Dubbelklik op de record die je wilt wijzigen, of gebruik de knop Nieuw om een record toe te voegen.
Vergeet niet je record op te slaan!

De NS (Name Server) en SOA (Start of Authority record) records kun je niet zelf wijzigen.
Als je deze aan wilt passen mail dan naar support@site4u.nl.