Server Hosting

Grote bedrijven, drukke sites of complexe hosting vraagstukken vragen vaak een hosting oplossing die rekening houdt met de wensen van de klant. Het neerzetten van een goede hosting oplossing begint met een gedetailleerde uitvraag van de klant. De jarenlange ervaring met softwareontwikkeling en het hosten van complexe platforms komen hierbij goed van pas.

Klanten willen soms een oplossing waarbij ook speciale service wordt geboden. Een standaard shared omgeving met standaard instellingen volstaat dan niet. Site4U biedt haar klanten hiervoor managed hosting. Dit betekent een of meer servers (Dedicated servers of Virtual servers) met een Service Level Agreement. Zo'n toepassing betekent dat deze server er alleen voor de site(s) van de klant is. Dit garandeert onder andere dat de performance van de site niet negatief beinvloed wordt door andere sites.

Naast managed hosting (dedicated of virtueel)  kunnen klanten kiezen voor een oplossing waarbij zij zelf een server aanschaffen server en deze ook zelf beheren. Dit heet Colocation. De klant betaalt dan voor ruimte in een van de racks van Site4u en voor dataverkeer. Bij colocation is het ook mogelijk om een serviceovereenkomst af te sluiten. Hierbij geldt wel de restrictie dat storingen als gevolg van hardware defecten worden uitgesloten van afgegeven garanties voor uptime. Voor klanten met veel colocated servers is er ook de mogelijkheid om hele racks te huren.