How Can We Help?

Spamfilter GeenSpam.MX

< Terug

Spam- en virus filtering

GeenSpam.MX is een dienst voor spam- en virus filtering voor klanten die een eigen mailserver beheren.
GeenSpam.MX bestaat uit een aantal servers op verschillende geografische lokaties die alle mail voor een domein opvangen, filteren op virussen en spam en vervolgens naar de eigen mailserver doorsturen. Effectiviteit van filtering is zeer hoog; 99,9 % van de spam mail wordt tegengehouden. Het aantal valse positieven (mail die ten onrechte tegengehouden wordt) is juist zeer laag; minder dan 1 op de miljoen mails.
GeenSpam.MX werkt vrijwel altijd zonder interventie van eindgebruikers, maar indien de klant dit wenst kan hij via een webpanel spam instellingen wijzigen, e-mail adressen whitelisten en blacklisten en zijn maillog doorzoeken.
Lees hier hoe je zelf kunt inloggen op het SPAMfilter.

Activeren GeenSpam.MX

Voor het activeren van GeenSpam.MX doe je het volgende.

 • Je vraagt een GeenSpam.MX account aan bij Site4U.
 • Binnen GeenSpam.MX stel je de mailserver(s) in waar de mail uiteindelijk heen gestuurd moet worden, of je laat dit doen door onze servicedesk.
 • Je stelt de correcte DNS records in voor jouwdomein.nl:
  jouwdomein.nl. MX 10 mx.mijnfilter.com.
  jouwdomein.nl. MX 20 mx.mijnfilter.eu.
  Dit zijn de adressen van onze spamfilters. Alle mail wordt eerst naar de filters gestuurd en daarna pas door naar je eigen server.

Bewaren van mail bij problemen met aflevering op de server

Naast het filteren van virussen en spam is GeenSpam.MX ook uitermate geschikt als vervanging van Backup MX / Batched SMTP diensten, omdat alle mail van de klant eerst opgevangen wordt door onze servers. Voor berichten die niet direct afgeleverd kunnen worden op de server wordt dit opnieuw geprobeerd volgens het volgende schema:

 • Gedurende de eerste 2 uur, iedere 15 minuten
 • Gedurende de volgende 14 uur volgens een variabel interval. Dit staat met 15 minuten en wordt met 1.5 vermenigvuldigd bij iedere poging (dus bijvoorbeeld na 15 minuten, dan 22,5 minuten, dan 34 minuten enzovoort)
 • Vanaf 16 uur na het eerste probleem tot 4 dagen daarna: iedere 6 uur
 • Na 4 dagen wordt een bounce gegenereerd. Als deze niet direct afgeleverd kan worden, wordt het bericht niet meer afgeleverd.
 • Als de bounce wel afgeleverd kan worden wordt de eerstvolgende 21 dagen geprobeerd het bericht iedere drie dagen af te leveren. Na deze tijd wordt het bericht definitief niet meer afgeleverd.