How Can We Help?

– Uitleg SSL certificaten

< Terug

Voor het beveiligen van websites zijn SSL certificaten noodzakelijk.

Het SSL certificaat (Secure Socket Layer) is een beveiligingsprotocol dat hacken of het downloaden van informatie van uw website voorkomt.
SSL certificaten bieden vele voordelen, waaronder het waarborgen van een veilige omgeving voor klanten. Zij kunnen privé-informatie (wachtwoorden, emailadressen, factuur gegevens, creditkaart nummers) veilig delen via tussen hun computer en de webomgeving zonder dat een derde partij hiertussen kan komen en deze gevoelige informatie kan gebruiken.

SSL certificaten hebben twee belangrijke doelen:

  • Encryptie (versleuteling) van het dataverkeer.
    Bij verkeer tussen website en browser worden er soms gevoelige gegevens heen en weer verstuurd. Denk hierbij niet alleen aan creditcard gegevens, maar ook aan login gegevens voor bijvoorbeeld telebankieren, intranetten, webmail, verzekeringen of formulieren waar je privacy gevoelige gegevens invult voor allerlei andere partijen. Door het gebruik van beveiligde verbindingen via SSL kunnen derden deze gegevens niet meer eenvoudig onderscheppen.
  • Vertrouwen.
    Meestal doe je alleen zaken met partijen die je kent of vertrouwt. Maar hoe herken je dat op internet? Een SSL certificaat verstrekt informatie over de houder van het certificaat. Er zijn verschillende vormen van validatie van de houder van een certificaat. Afhankelijk van de validatie procedure kan je met meer of minder zekerheid zeggen dat de houder zich niet als iemand anders voordoet. Dit is voor bv telebankieren of een overheidsinstantie erg belangrijk, en bij e-commerce activiteiten schept het ook veel vertrouwen als precies duidelijk is met wie je zaken doet. Voor logins op een intranet of bv webmail is de controle op identiteit van de houder minder belangrijk.

Een beveiligde website verhoogt het vertrouwen van de klant.