SSL leveranciers

< Terug

Er zijn verschillende merken SSL certificaten. Deze hebben allemaal hun eigen productportfolio, maar bieden meestal zowel EV, bedrijfs- en domeinvalidatie certificaten aan in verschillende uitvoering zoals enkel domein, wildcard of multidomein. Encryptie voor ceritificaten is voor alle leveranciers gelijkwaardig, maar elk merk heeft weer eigen reputatie.

 • Verisign
  Verisign is een  van de eerste en grootste leveranciers van certificaten. Zeer goede naamsbekendheid over de hele wereld. Certificaten zijn vrij prijzig.
 • Geotrust 
  Geotrust is onderdeel van Verisign, en de een na grootste leverancier van SSL certificaten in de wereld.
 • Thawte
  is opgericht door Mark Shuttleworth in Zuid-Afrika. Thawte was de eerste leverancier die SSL certificaten kon leveren buiten de USA. Ook Thawte is tegenwoordig onderdeel van Verisign maar functioneert net als Geotrust als zelfstandig merk.
 • RapidSSL
  is het budgetmerk van Geotrust. RapidSSL levert alleen domain validated certificicaten. RapidSSL is voordelig, maar niet erg geschikt als je veel waarde hecht aan het controleren van de identiteit van de eigenaar van het certificaat.
 • Sectigo (voorheen Comodo)
  is een van oorsprong Engels bedrijf, gespecialiseerd in Security oplossingen. Sectigo heeft een zeer uitgebreid productaanbod aan certificaten tegen zeer aantrekkelijke prijzen.
 • TrustWave
  is een Amerikaanse SSL Provider met vestigingen wereldwijd, in Nederland relatief onbekend, maar met interessant geprijsde SSL certificaten.

Daarnaast zijn er ook gratis certificaten:

 • Let’s Encrypt
  Op de meeste Linux servers is het mogelijk om Let’s Encrypt certificaten te genereren. Dit is een certificaat dat gegevens versleuteld, maar geen schadeuitkering doet.
  Let’s Encrypt certificaten worden automatisch via de DNS gevalideerd bij elke automatische verlenging.
 • Auto SSL
  Op onze Linux Shared hosting is het mogelijk om Auto SSL aan te laten zetten voor je account. Dit is een certificaat dat gegevens versleuteld, maar geen schadeuitkering doet.
  Auto SSL certificaten worden automatisch via de DNS gevalideerd bij elke automatische verlenging.