E-mail instellen in Outlook

< Terug

Opmerking Je kunt POP en IMAP e-mailaccounts op elk moment toevoegen aan het huidige Outlook-profiel.
Daarnaast kun je deze accounts aan elk ander profiel toevoegen, of aan een nieuw profiel dat je maakt door de module E-mail in het Configuratiescherm van Windows te openen.

De gegevens van de instellingen vind je op deze pagina: Standaard instellingen e-mail

1. Ga op een van de volgende manieren te werk:
    • Een account toevoegen aan het profiel dat je nu gebruikt
      1. Klik op Extra > Accountinstellingen
        Als je een eerdere versie van Outlook gebruikt dan Office Outlook 2007 zijn de volgende instructies niet van toepassing. Gebruik dan de Help-informatie die bij dat product is geleverd. Wanneer de titelbalk van het programma dat je gebruikt Outlook Express weergeeft, gebruik je een programma dat niet hetzelfde is als Outlook. Zie de Help in Outlook Express voor meer informatie .
    • Een account toevoegen aan een ander bestaand profiel
      1. Sluit Outlook.
      2. Open het Configuratiescherm en ga naar de Accounts > E-mail. Opmerking Het pictogram E-mail in Configuratiescherm verschijnt alleen als je Outlook hebt geïnstalleerd en het programma tenminste één maal hebt uitgevoerd.
        De titelbalk van het dialoogvenster E-mailinstellingen bevat de naam van het huidige profiel. Als je een ander profiel wilt gebruiken, klik je op Profielen weergeven, selecteer je de profielnaam en klik je op Eigenschappen.
      3. Klik op E-mailaccounts.
    • Een account toevoegen aan een nieuw profiel
      1. Sluit Outlook.
      2. Open het Configuratiescherm en ga naar de module E-mail (onder accounts). Opmerking Het pictogram E-mail in Configuratiescherm verschijnt alleen als je Outlook hebt geïnstalleerd en het programma tenminste één maal hebt uitgevoerd.
      3. Klik onder Profielen op Profielen weergeven.
      4. Klik op Toevoegen.
      5. Typ in het dialoogvenster Nieuw profiel een naam voor het profiel en klik op OK. Dit is de naam die wordt weergegeven wanneer je Outlook start en je Outlook hebt geconfigureerd om te vragen naar het profiel dat je wilt gebruiken.
      6. Klik op E-mailaccounts.
  2. Klik op Nieuw.
  3. Klik op POP3 of IMAP en vervolgens op Volgende. (Lees hier wat het verschil is tussen POP en IMAP)
  4. Typ in het vak Naam je naam zoals je deze voor anderen wilt weergeven.
  5. Typ in het vak E-mailadres het volledige e-mailadres dat je van Site4U hebt gekregen of zelf hebt ingesteld. Zorg ervoor dat dit jouw gebruikersnaam bevat, het teken @ en de domeinnaam, bijvoorbeeld janklaassen@voorbeeld.nl
  6. Typ in de vakken Wachtwoord en Geef het wachtwoord nogmaals op het wachtwoord dat jou is toegewezen of dat je voor jouw e-mailaccount hebt geselecteerd.
    Tip Je wachtwoord is mogelijk hoofdlettergevoelig. Controleer of CAPS LOCK niet aan staat.
  7. Typ in het vak Server voor inkomende e-mail: Dit is pop.site4u.nl of imap.site4u.nl, afhankelijk van het gebruikte protocol (POP/IMAP).
  8. Typ in het vak Server voor uitgaande e-mailsmtp.site4u.nl
  9. Klik op Volgende.
  10. Klik op Voltooien.