How Can We Help?

https:// afdwingen

< Terug

Korte uitleg

Het activeren van HTTPS betekent dat je website vanaf dat moment op twee url’s benaderbaar is: http://www.domein.nl en https://www.domein.nl.
Google ziet deze twee url’s als wezenlijk verschillend. Gevolg: je pagina’s zijn bereikbaar via twee verschillende url’s, waardoor je risico loopt op duplicate-content minpunten. Zorg er dus voor dat je altijd een goede redirect instelt die alle http:// links doorstuurt naar https://.

Een website default naar https redirecten

Dit kan niet rechtstreeks in de interface van cPanel worden ingesteld.
Om de redirect in te stellen voeg je de volgende code toe aan de .htaccess file:

RewriteEngine On
RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
RewriteRule ^(.*)$ https://domeinnaam.nl/$1 [R,L]

Let wel op, als er al Rewrite Rules zijn, dan staat RewriteEngine al op On, dus dan moet je die regel niet meenemen.

Voorkom dat je likes, tweets en +1’s verliest

Als je op je website social sharing knoppen hebt staan is het verstandig om vooraf een aanpassing te doen. Social media zien de HTTP en HTTPS url’s als verschillend. Als je voorheen altijd HTTP links hebt gebruikt heb je waarschijnlijk de nodige likes, tweets en +1’s vergaard. Schakel je de site over naar HTTPS, dan zul je merken dat je Like button opeens naar 0 terugspringt. Er zijn immers nog geen likes voor de HTTPS versie van de pagina.

Dit is op te lossen, door alle pagina’s vóór de HTTPS migratie te voorzien van een og:url tag met daarin de HTTP link naar de pagina.

Voorkom certificaat fouten

Zorg ervoor dat de werking van Stylesheets, images en javascript is nagekeken op juiste werking voordat je overgaat naar HTTPS.