2021

Site4U is overgenomen door Cloudprovider Fundaments uit Enschede.
Met deze stap hebben we meer technische kennis aan boord en kunnen we ons product aanbod voor klanten verder uitbreiden.

2020

De datacenteractiviteiten zijn zoveel mogelijk bijeengebracht bij BIT in Ede.
De platforms in Haarlem en Zurich zijn opgeheven. Er is een nieuwe uitwijklocatie opgestart in Amsterdam.
Koppelingen met de public cloud zijn uitvoerig onderzocht en staan klaar voor productie.

2019

Site4U heeft binnen haar VMWare platform een nieuw security model doorgevoerd. Op vele niveaus kunnen nu securityregels ingevoerd worden. Ook heeft Site4U dit jaar een nieuwe website neergezet.

2018

Site4U heeft vele vernieuwingen doorgevoerd in haar backupsoftware en apparatuur. Flexibiliteit en schaalbaarheid zijn hiermee geborgd.

2017

Site4U behaalt het ISO 27001 certificaat. Dit certificaat is drie jaar geldig en betreft de complete dienstverlening van Site4U. ISO 27001 is een internationale ISO-standaard voor informatiebeveiliging.

2016

Site4U heeft haar VMWare platform in Ede volledig vernieuwd. Daarbij is de keuze gevallen op een nieuwe storageleverancier. De prestaties van het nieuwe platform stemt iedereen tot grote tevredenheid. Het platform is aangesloten op 10Gb netwerkswitches. Site4U levert nu ook diensten tbv desktopvirtualisatie. Ook heeft Site4U dit jaar een volledig nieuwe linux shared hosting omgeving neergezet gebaseerd op cPanel.

2015

De dienstverlening van Site4U ontwikkelt zich steeds meer in het beheren van complexe platforms voor klanten. De klantvriendelijkheid van de servicedesk van Site4U wordt zeer gewaardeerd door haar klanten.

2014

Site4U heeft de uitwijkmogelijkheden binnen Nederland vergroot door een groot VMWare platform neer te zetten in Haarlem. Op dit platform wordt samengewerkt met een partnerbedrijf in Haarlem.
Site4U heeft haar backupmogelijkheden uitgebreid met de mogelijkheid tot het maken van backup dmv snapshots.

2013

Site4U gaat de grens over. Site4U heeft een nieuw platform aangeschaft en geplaatst in een datacenter in Zurich. Hiermee komt Site4U tegemoet aan de wens van Zwitserse klanten om in eigen land (buiten de EU) te kunnen hosten. Het platform is ook beschikbaar voor andere klanten die buiten de EU willen hosten en voor klanten die hun servers op een tweede locatie buiten Nederland willen hosten.

2012

Het VMWare Platform breidt zich snel uit. Het aantal fysieke dedicated servers neemt snel af. Voor een zelfde aantal servers wordt nog maar 40% van de hoeveelheid stroom gebruikt. De racks waarin de apparatuur van het VMWare Enterprise Plus platform is opgehangen, zijn volledig heringericht en voldoen aan alle eisen van veiligheid en stabiliteit.

2011

Site4U gaat het aantal leveranciers verminderen. Vooral voor de inkoop van domeinen wordt het aantal leveranciers drastisch teruggebracht.
Als gevolg van de virtualisatie van vele servers worden kan het aantal gehuurde racks in het datacenter teruggebracht worden.
Site4U neemt de hosting van een kleine hostingpartij over.

2010

Site4U wordt officieel VMWare Hosting Partner en schaft een robuust cluster aan voor virtualisatie van een groot deel van de apparatuur. Op deze wijze bespaart Site4U veel energie en kan zij sneller inspelen op capaciteitswijzigingen voor het serverpark.
Site4U ontwikkelt  my.site4u.nl als portal voor klanten.

2009

Enkele platforms (mail en shared hosting) worden vernieuwd en volledig ingericht conform de eisen die Site4U aan zichzelf stelt (hoge beschikbaarheid en betrouwbaarheid).
Site4U test uitvoerig allerlei virtualisatie technieken en komt tot de conclusie dat voor haar dienstverlening VMWare de beste optie is. Een proefopstelling wordt enkele maanden uitvoerig getest.

2008

Vanwege de moeizame bereikbaarheid en de beperkte uitbreidingsmogelijkheden van de diverse lokaties in Amsterdam verhuist Site4U alle apparatuur naar het datacenter Bit-2A in Ede. Op deze lokatie kan Site4U flink uitbreiden, er is voldoende stroom beschikbaar en het datacentrum ligt op korte afstand van het kantoor. Voor redundancy van sommige toepassingen huurt Site4U naast de lokatie in Ede ook ruimte bij Evoswitch in Haarlem. Daarnaast wordt de locatie XS4All in Amsterdam nog aangehouden.

2007

Om verder te kunnen uitbreiden huurt Site4U kastruimte bij True in Amsterdam Amstel.

2006

Samen met Kixtart Internet wordt een eigen dataruimte gehuurd binnen Telecity/Redbus. Site4u maakt een snelle groei door, het klantenbestand verschuift steeds meer naar de zakelijke markt. Naast de ruimte bij Telecity wordt ook ruimte gehuurd bij XS4All voor een deel van de activiteiten.

2004

Site4U verhuist alle apparatuur naar Telecity/Redbus.

2002

Het bedrijf richt zich volledig op de hosting markt en gaat voortaan verder onder de naam Site4U.

2000

De maatwerksoftware wordt verkocht, en het bedrijf richt zich volledig op het hosten en bouwen van websites. Interactive Network Systems huurt zijn servers niet langer meer in de USA, maar plaatst eigen apparatuur in een datacenter in Amsterdam.

1998

Site4u wordt gelanceerd als handelsnaam voor alle hosting activiteiten. Het bedrijf maakt nog steeds maatwerksoftware, websites en verzorgt de hosting van deze sites.

1996

TeleOffice gaat verder onder de naam Interactive Network Systems. De focus van het bedrijf verschuift naar het ontwikkelen van maatwerksoftware, met name voor industriele toepassingen. Daarnaast worden er een aantal websites ontwikkeld.

1994

Site4u wordt opgericht als TeleOffice Internet en Multimedia Service. Het bedrijf richt zich vooral op het bouwen van multimedia software en websites in de regio Wageningen.